Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem gotowe produkty kupuję i z nich szybkie przekąski przygotowuję. Ciasto francuskie, kabanosy tym razem zakupiłam, sera, pieprzu, jajko dołożyłam. W kilka chwil roladki z tych składników przygotowałam i w piekarniku wypiekałam. Roladki takie proste, fajnie ostre, czyli kabanosy w cieście francuskim schowane jako przekąska podawane.
nożyk do pizzy, blacha od piekarnika
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 278
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22530
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 268
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 278
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22530
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 268
Składniki
Ciasto rozwijamy, cała powierzchnię posypujemy pieprzem i startym serem. Za pomocą nożyka do pizzy kroimy po długości na 5 równych pasków. Pojedyncze kabanosy układamy na ciasto, przy krawędzi dłuższego boku na całej długości i zwijamy w rulon. Delikatnie spłaszczamy i kroimy na 8 równych części, na mini roladki. Roladki układamy stroną łączenia ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowujemy odstępy. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200°C i pieczemy ok. 15-20 min. Francuskie mini roladki z kabanosami można podawać na ciepło po lekkim przestygnięciu lub na zimno.