Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie pierożki z farszem cebulowo-brukselkowym.

Francuskie pierożki z farszem cebulowo-brukselkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14532

Dodano:

Odsłon: 9597

Rozpływają się w ustach,lekkie i chrupiące.Można na ciepło i na zimno jeść,chociaż na ciepło są o wiele smaczniejsze.Serdecznie Wam polecam:)

Składniki

  • brukselka 20dkg
  • 3 -4 cebule
  • masło 1/4 kostki
  • wino białe połwytrawne 150ml
  • pieprz i sol
  • Ciasto francuskie
  • ser żółty kilka plasterków
  • naiona chia do posypania
  • jajko do posmarowania
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka,brukselke oczyścić przekroić na poł.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić cebulę i brukselkę .Usmażyć,pod koniec podlać winem i dusić do jego odparowania.
    Doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Wystudzić.

  2. Ciasto podzielić na kwadraty.
    Na każdy kwadrat położyć ser żółty,farsz i zawinąć w trójkąt zlepiając boki.

  3. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać nasionami chia.

  4. Dać do nagrzanego piekarnika.Piec do złotego koloru w 190st.

  5. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 07 marca Niesamowite pierozki, takie rumiane i przepyszne nadzienie :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 marca Biorę cały talerz i uciekam ;) Super jedzonko, idealne dla mnie, "francuz" z takimi dodatkami, jest rewelacyjny, pychotka :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 06 marca Pyszne! pamietam Twoje genialne przepisy na brukselkę i ciesze się , że dodalas kolejny! Swietna i pomyslowa metoda na smaczna brukselke! Odpowiedzi: 5 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń