Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja szybkiej przekąski na bazie ciasta francuskiego okraszonego marynowanymi rydzami, oliwkami zielonymi, suszonymi pomidorami i plasterkami cienkiej parówki w wędzonej skórce. Całość posypana utartym serem Gouda i zapieczona. Równie szybko, jak się ją przygotowuje, znika z talerzy. Doskonała z dodatkiem sosu BBQ lub udekorowana zielonymi listkami rukoli.
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 57
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 87
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6287
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 57
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 87
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6287
Składniki
Ciasto rozwinąć, podzielić wzdłuż na pół i w poprzek na cztery części, posmarować roztrzepanym jajkiem. Pomidory osączyć z zalewy, osuszyć delikatnie z nadmiaru oliwy ręcznikiem papierowym, pokroić na około centymetrowe paseczki. Parówki pokroić na plasterki. Oliwki przekroić na pół. Na każdym z ośmiu kwadratów na środku położyć osączonego z octu rydza (blaszkami do góry), po dwa lub trzy kawałki pomidora, połówki oliwek, plasterki parówek.
Całość posypać słonecznikiem i serem. Piec 15 - 18 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Serwować od razu, choć po przestudzeniu są równie pyszne.