Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja szybkiej przekąski na bazie ciasta francuskiego okraszonego marynowanymi rydzami, oliwkami zielonymi, suszonymi pomidorami i plasterkami cienkiej parówki w wędzonej skórce. Całość posypana utartym serem Gouda i zapieczona. Równie szybko, jak się ją przygotowuje, znika z talerzy. Doskonała z dodatkiem sosu BBQ lub udekorowana zielonymi listkami rukoli.
Ciasto rozwinąć, podzielić wzdłuż na pół i w poprzek na cztery części, posmarować roztrzepanym jajkiem. Pomidory osączyć z zalewy, osuszyć delikatnie z nadmiaru oliwy ręcznikiem papierowym, pokroić na około centymetrowe paseczki. Parówki pokroić na plasterki.
Oliwki przekroić na pół.
Na każdym z ośmiu kwadratów na środku położyć osączonego z octu rydza (blaszkami do góry), po dwa lub trzy kawałki pomidora, połówki oliwek, plasterki parówek.
Całość posypać słonecznikiem i serem. Piec 15 - 18 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Serwować od razu, choć po przestudzeniu są równie pyszne.
grzyby wyraziste w smaku, kwaśne ale nie za bardzo, stary, dobry, wypróbowany...
Odsłon: 6870
Przepis dnia
Mamy sezon grzybowy grzech by było aby nie wykorzystać takiej okazji i zamkną...
Odsłon: 2989
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78266
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44148
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2587
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78266
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44148
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2587
Składniki
Ciasto rozwinąć, podzielić wzdłuż na pół i w poprzek na cztery części, posmarować roztrzepanym jajkiem. Pomidory osączyć z zalewy, osuszyć delikatnie z nadmiaru oliwy ręcznikiem papierowym, pokroić na około centymetrowe paseczki. Parówki pokroić na plasterki. Oliwki przekroić na pół. Na każdym z ośmiu kwadratów na środku położyć osączonego z octu rydza (blaszkami do góry), po dwa lub trzy kawałki pomidora, połówki oliwek, plasterki parówek.
Całość posypać słonecznikiem i serem. Piec 15 - 18 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Serwować od razu, choć po przestudzeniu są równie pyszne.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Przekąski
Śledzie w ziołach prowansalskich
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Latem kalafiora można jeść niemal bez przerwy. Cudownie smakuje solo, ugotowa...
Odsłon: 169
Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 180