Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja szybkiej przekąski na bazie ciasta francuskiego okraszonego marynowanymi rydzami, oliwkami zielonymi, suszonymi pomidorami i plasterkami cienkiej parówki w wędzonej skórce. Całość posypana utartym serem Gouda i zapieczona. Równie szybko, jak się ją przygotowuje, znika z talerzy. Doskonała z dodatkiem sosu BBQ lub udekorowana zielonymi listkami rukoli.
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2699
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2345
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 692
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1275
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2699
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2345
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 692
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1275
Składniki
Ciasto rozwinąć, podzielić wzdłuż na pół i w poprzek na cztery części, posmarować roztrzepanym jajkiem. Pomidory osączyć z zalewy, osuszyć delikatnie z nadmiaru oliwy ręcznikiem papierowym, pokroić na około centymetrowe paseczki. Parówki pokroić na plasterki. Oliwki przekroić na pół. Na każdym z ośmiu kwadratów na środku położyć osączonego z octu rydza (blaszkami do góry), po dwa lub trzy kawałki pomidora, połówki oliwek, plasterki parówek.
Całość posypać słonecznikiem i serem. Piec 15 - 18 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Serwować od razu, choć po przestudzeniu są równie pyszne.