Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka francuskie z serem i rodzynkami.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34965
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18080
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34965
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18080
Składniki
Ser mieszamy z połową cukru i z rodzynkami. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy warstwą nadzienia.
Zwijamy w rulon.Kroimy go w cienkie plasterki.Układamy je na blasze z papierem do pieczenia.
Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Posypujemy resztą cukru. Pieczemy ok. 18 min. w temperaturze 200 stopni.