Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Mając w domu ciasto francuskie możemy w kilka chwil przygotować pyszne przekąski które na pewno będą smakować całej rodzince. Polecam
nóż, deska do krojenia, papier do pieczenia, blacha,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować obficie ketchupem. Na cieście po całek długości i szerokości rozłożyć plastry szynki konserwowej zostawiając po długości centymetrowe brzegi do zlepienia. na szynkę rozłożyć pokrojone w cienki paski ogórki oraz pokrojone w plastry oscypki. Całość ciasno zwinąć po długości w rulon. Pokroić w 1,5 cm paski i układać przekrojonymi bokami na blasze wyłożonej papierem do pieczenia robiąc odstępy. Blachę z ślimaczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć i można zajadać. Smacznego
Przygotowanie ślimaczków.
Ślimaczki przygotowane do pieczenia.
Przekąska po upieczeniu.