Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Mając w domu ciasto francuskie możemy w kilka chwil przygotować pyszne przekąski które na pewno będą smakować całej rodzince. Polecam
nóż, deska do krojenia, papier do pieczenia, blacha,
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21524
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21524
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować obficie ketchupem. Na cieście po całek długości i szerokości rozłożyć plastry szynki konserwowej zostawiając po długości centymetrowe brzegi do zlepienia. na szynkę rozłożyć pokrojone w cienki paski ogórki oraz pokrojone w plastry oscypki. Całość ciasno zwinąć po długości w rulon. Pokroić w 1,5 cm paski i układać przekrojonymi bokami na blasze wyłożonej papierem do pieczenia robiąc odstępy. Blachę z ślimaczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć i można zajadać. Smacznego
Przygotowanie ślimaczków.
Ślimaczki przygotowane do pieczenia.
Przekąska po upieczeniu.