Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457228
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1334
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457228
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1334
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Składniki
Mięso mielone mieszamy z pokrojoną cebulą, przyprawą i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Podsmażamy na oleju.
Ciasto francuskie kroimy na równe prostokąty, które smarujemy masą mięsną. Zwijamy w roladki i smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C. przez ok. 20 minut.