Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2674
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 240
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2674
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 240
Składniki
Mięso mielone mieszamy z pokrojoną cebulą, przyprawą i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Podsmażamy na oleju.
Ciasto francuskie kroimy na równe prostokąty, które smarujemy masą mięsną. Zwijamy w roladki i smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C. przez ok. 20 minut.