Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie z mięsem mielonym

Francuskie z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 150

Dodano:

Odsłon: 807

Szybkie przekąski z ciasta francuskiego.

Składniki

  • ciasto francuskie - 1 op.
  • mięso mielone - 400 g
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • cebula - 1 szt.
  • czosnek - 2 ząbki
  • jajko - 1 szt.
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Francuskie z mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Mięso mielone mieszamy z pokrojoną cebulą, przyprawą i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Podsmażamy na oleju.

  2. Ciasto francuskie kroimy na równe prostokąty, które smarujemy masą mięsną. Zwijamy w roladki i smarujemy rozkłóconym jajkiem.

  3. Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C. przez ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń