Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1684 Ocena: 27185
Dodano: 23.09.2017
Odsłon: 1323
> 6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Rozdrabnianie:
Wieprzowina kl. I zmielona przez siatkę 8 mm.
Wieprzowina kl. II zmielona przez siatkę 8 mm.
Mieszanie:
Wieprzowinę kl.I i wieprzowinę kl.II mieszamy razem, aż masa nabierze kleistości. Podczas mieszania dodaje się wszystkie suche przyprawy. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Napełnianie i odkręcanie jelit:
Farszem napełniamy ściśle jelita odkręcając kiełbaski w odcinki. Powietrze wykłuwa się.
Postać gotowego produktu:
Kiełbaski odkręcane w odcinki 12-13 cm.
Parzenie:
W temperaturze 72-75 stopni Celsjusza przez około 20 minut do osiągnięcia temperatury wewnątrz kiełbasy 68-70 stopni Celsjusza.
Studzenie:
Do temperatury poniżej 12 stopni Celsjusza.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

grazka950 23 września 2017Zgłoś do usunięcia
odebrało mi mowę-czyli kopara opadła :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 23 września 2017Zgłoś do usunięcia
To jest jakieś przegięcie, Mariolu! Komputer nie wytrzyma "lizania" monitora :P No przecież to tak pięknie, tak pysznie wygląda, że żałuję iż nie jestem po drugiej stronie kompa <3 Bosko wymiatasz <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz