Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam małe kiełbaski, frankfurterki, idealne kiełbaski dla dzieci.
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 307
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 115
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 82
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 307
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 115
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 82
Składniki
Rozdrabnianie: Wieprzowina kl. I zmielona przez siatkę 8 mm. Wieprzowina kl. II zmielona przez siatkę 8 mm.
Mieszanie: Wieprzowinę kl.I i wieprzowinę kl.II mieszamy razem, aż masa nabierze kleistości. Podczas mieszania dodaje się wszystkie suche przyprawy. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Napełnianie i odkręcanie jelit: Farszem napełniamy ściśle jelita odkręcając kiełbaski w odcinki. Powietrze wykłuwa się.
Postać gotowego produktu: Kiełbaski odkręcane w odcinki 12-13 cm.
Parzenie: W temperaturze 72-75 stopni Celsjusza przez około 20 minut do osiągnięcia temperatury wewnątrz kiełbasy 68-70 stopni Celsjusza.
Studzenie: Do temperatury poniżej 12 stopni Celsjusza.
Smacznego!!!