Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam małe kiełbaski, frankfurterki, idealne kiełbaski dla dzieci.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5048
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 293
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13380
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2661
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5048
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 293
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13380
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2661
Składniki
Rozdrabnianie: Wieprzowina kl. I zmielona przez siatkę 8 mm. Wieprzowina kl. II zmielona przez siatkę 8 mm.
Mieszanie: Wieprzowinę kl.I i wieprzowinę kl.II mieszamy razem, aż masa nabierze kleistości. Podczas mieszania dodaje się wszystkie suche przyprawy. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Napełnianie i odkręcanie jelit: Farszem napełniamy ściśle jelita odkręcając kiełbaski w odcinki. Powietrze wykłuwa się.
Postać gotowego produktu: Kiełbaski odkręcane w odcinki 12-13 cm.
Parzenie: W temperaturze 72-75 stopni Celsjusza przez około 20 minut do osiągnięcia temperatury wewnątrz kiełbasy 68-70 stopni Celsjusza.
Studzenie: Do temperatury poniżej 12 stopni Celsjusza.
Smacznego!!!