Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki zrobione samemu w domu z własnoręcznie obranych ziemniaków są najlepszymi frytkami jakie można wybrać. :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1455
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1160
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1455
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1160
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 927
Składniki
1. Ziemniaki obrać, umyć. 2. Ziemniaki pokroić w plastry, a następnie w paski. Ponownie umyć i dobrze osuszyć. 3. Olej wlać do rondelka i podgrzać. 4. Sprawdzić czy olej jest rozgrzany wrzucając jedną frytkę. Powinno to spowodować gwałtowne bulgotanie oleju. 5. Smażyć partiami dwukrtonie przez ok 5 do 10 minut. Po tym czasie wyjąć, odsączyć, usmażyć znowu przez ok 5 do 10 minut, wyjąć i odsączyć. 6. Posolić frytki wedle uznania. Frytki powinny być zarumienione, ale nie spalone. Smacznego! :)