Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki zrobione samemu w domu z własnoręcznie obranych ziemniaków są najlepszymi frytkami jakie można wybrać. :)
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
1. Ziemniaki obrać, umyć. 2. Ziemniaki pokroić w plastry, a następnie w paski. Ponownie umyć i dobrze osuszyć. 3. Olej wlać do rondelka i podgrzać. 4. Sprawdzić czy olej jest rozgrzany wrzucając jedną frytkę. Powinno to spowodować gwałtowne bulgotanie oleju. 5. Smażyć partiami dwukrtonie przez ok 5 do 10 minut. Po tym czasie wyjąć, odsączyć, usmażyć znowu przez ok 5 do 10 minut, wyjąć i odsączyć. 6. Posolić frytki wedle uznania. Frytki powinny być zarumienione, ale nie spalone. Smacznego! :)