Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki zrobione samemu w domu z własnoręcznie obranych ziemniaków są najlepszymi frytkami jakie można wybrać. :)
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20031
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 535
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7074
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20031
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 535
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7074
Składniki
1. Ziemniaki obrać, umyć. 2. Ziemniaki pokroić w plastry, a następnie w paski. Ponownie umyć i dobrze osuszyć. 3. Olej wlać do rondelka i podgrzać. 4. Sprawdzić czy olej jest rozgrzany wrzucając jedną frytkę. Powinno to spowodować gwałtowne bulgotanie oleju. 5. Smażyć partiami dwukrtonie przez ok 5 do 10 minut. Po tym czasie wyjąć, odsączyć, usmażyć znowu przez ok 5 do 10 minut, wyjąć i odsączyć. 6. Posolić frytki wedle uznania. Frytki powinny być zarumienione, ale nie spalone. Smacznego! :)