Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki zrobione samemu w domu z własnoręcznie obranych ziemniaków są najlepszymi frytkami jakie można wybrać. :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10448
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4384
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423890
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10448
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4384
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423890
Składniki
1. Ziemniaki obrać, umyć. 2. Ziemniaki pokroić w plastry, a następnie w paski. Ponownie umyć i dobrze osuszyć. 3. Olej wlać do rondelka i podgrzać. 4. Sprawdzić czy olej jest rozgrzany wrzucając jedną frytkę. Powinno to spowodować gwałtowne bulgotanie oleju. 5. Smażyć partiami dwukrtonie przez ok 5 do 10 minut. Po tym czasie wyjąć, odsączyć, usmażyć znowu przez ok 5 do 10 minut, wyjąć i odsączyć. 6. Posolić frytki wedle uznania. Frytki powinny być zarumienione, ale nie spalone. Smacznego! :)