Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często korzystamy z gotowych, mrożonych frytek. Czasami tak łatwiej i szybciej. Pewnego razu zachciało nam się i co? Zamrażarka pełna, więc nie było mowy o takowych. Dobrze, że ziemniaki były, więc zrobiliśmy tak, jak zapamiętaliśmy z jakiegoś programu telewizyjnego. Petarda! Jutro powtórka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15888
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w grube słupki. W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, przekładamy frytki i trzymamy w niej około godziny. Odcedzamy, osuszamy na papierowym ręczniku. Smażymy w głębokim oleju.