Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone frytki warzywne z marchewki, pietruszki i selera z czosnkowym sosem z dodatkiem pasty tahini i papryczki. Zdrowe i pyszne połączenie smaków.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3270
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 842
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 296
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 221
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3270
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 842
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 296
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 221
Składniki
Obrać warzywa i pokroić w słupki. Zalać warzywa oliwą, wymieszać, posypać kaszką kukurydzianą i zamieszać ponownie, żeby warzywa się obtoczyły kaszką. Wyłożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec ok 30-40 minut, mieszając co jakiś czas. Składniki sosy umieścić w blenderze ( oprócz ziół) i zblendować na gładki sos. Upieczone warzywa polać sosem, posypać kolendrą i chilli.