Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone frytki warzywne z marchewki, pietruszki i selera z czosnkowym sosem z dodatkiem pasty tahini i papryczki. Zdrowe i pyszne połączenie smaków.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1629
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1629
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2589
Składniki
Obrać warzywa i pokroić w słupki. Zalać warzywa oliwą, wymieszać, posypać kaszką kukurydzianą i zamieszać ponownie, żeby warzywa się obtoczyły kaszką. Wyłożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec ok 30-40 minut, mieszając co jakiś czas. Składniki sosy umieścić w blenderze ( oprócz ziół) i zblendować na gładki sos. Upieczone warzywa polać sosem, posypać kolendrą i chilli.