Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne domowe frytki przygotowane z własnych ziemniaków z przyprawami, zdrowsze od tych przygotowanych tradycyjnie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4051
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34240
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1773
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113667
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4051
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34240
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1773
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113667
Składniki
Podaj z ulubionymi dodatkami .
Ziemniaki obierz i pokrój w paski za pomocą krajalnicy do frytek. Zanurz w wodzie z dodatkiem soli na około 30 minut. Następnie wyjmij z wody i osusz ręcznikiem papierowym.
Frytki przełóż do miski posyp przyprawami, dodaj olej i wymieszaj . Ustaw odpowiednią temperaturę dostosowaną do pieczenia frytek 180 st. Włóż paski ziemniaków do kosza frytkownicy, kosz włóż do urządzenia i nastaw minutnik na 20 minut lub do momentu gdy frytki nabiorą złoto brązowego koloru w zależności od wielkości frytek. W trakcie pieczenia wyjmij kosz i potrząśnij żeby frytki się odwróciły na drugą stronę , aby uzyskać lepszy efekt pieczenia.