Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne domowe frytki przygotowane z własnych ziemniaków z przyprawami, zdrowsze od tych przygotowanych tradycyjnie.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 122
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 71
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 122
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 71
Składniki
Podaj z ulubionymi dodatkami .
Ziemniaki obierz i pokrój w paski za pomocą krajalnicy do frytek. Zanurz w wodzie z dodatkiem soli na około 30 minut. Następnie wyjmij z wody i osusz ręcznikiem papierowym.
Frytki przełóż do miski posyp przyprawami, dodaj olej i wymieszaj . Ustaw odpowiednią temperaturę dostosowaną do pieczenia frytek 180 st. Włóż paski ziemniaków do kosza frytkownicy, kosz włóż do urządzenia i nastaw minutnik na 20 minut lub do momentu gdy frytki nabiorą złoto brązowego koloru w zależności od wielkości frytek. W trakcie pieczenia wyjmij kosz i potrząśnij żeby frytki się odwróciły na drugą stronę , aby uzyskać lepszy efekt pieczenia.