Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne domowe frytki przygotowane z własnych ziemniaków z przyprawami, zdrowsze od tych przygotowanych tradycyjnie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 427
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 128
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 167
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 811
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 279
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 427
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 128
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 167
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 811
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 279
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16270
Składniki
Podaj z ulubionymi dodatkami .
Ziemniaki obierz i pokrój w paski za pomocą krajalnicy do frytek. Zanurz w wodzie z dodatkiem soli na około 30 minut. Następnie wyjmij z wody i osusz ręcznikiem papierowym.
Frytki przełóż do miski posyp przyprawami, dodaj olej i wymieszaj . Ustaw odpowiednią temperaturę dostosowaną do pieczenia frytek 180 st. Włóż paski ziemniaków do kosza frytkownicy, kosz włóż do urządzenia i nastaw minutnik na 20 minut lub do momentu gdy frytki nabiorą złoto brązowego koloru w zależności od wielkości frytek. W trakcie pieczenia wyjmij kosz i potrząśnij żeby frytki się odwróciły na drugą stronę , aby uzyskać lepszy efekt pieczenia.