Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne domowe frytki przygotowane z własnych ziemniaków z przyprawami, zdrowsze od tych przygotowanych tradycyjnie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1853
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4761
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1853
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4761
Składniki
Podaj z ulubionymi dodatkami .
Ziemniaki obierz i pokrój w paski za pomocą krajalnicy do frytek. Zanurz w wodzie z dodatkiem soli na około 30 minut. Następnie wyjmij z wody i osusz ręcznikiem papierowym.
Frytki przełóż do miski posyp przyprawami, dodaj olej i wymieszaj . Ustaw odpowiednią temperaturę dostosowaną do pieczenia frytek 180 st. Włóż paski ziemniaków do kosza frytkownicy, kosz włóż do urządzenia i nastaw minutnik na 20 minut lub do momentu gdy frytki nabiorą złoto brązowego koloru w zależności od wielkości frytek. W trakcie pieczenia wyjmij kosz i potrząśnij żeby frytki się odwróciły na drugą stronę , aby uzyskać lepszy efekt pieczenia.