Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bataty i aromatyczny sos z awokado - guacamole :)) Razem smakują wyśmienicie :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8264
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1195
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8264
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1195
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Składniki
1. Pokroić bataty w słupki 2. Wrzucić je do oleju wraz z pieprzem caynne i papryką słodką i wymieszać 3. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni
4. Przygoto9wac w międzyczasie guacamole 5. Pokroić cebulę w drobną kostkę którą łączymy z kolendrą i pieprzem cayenne 6. Pokroić już wcześniej obrane awokado na mniejsze kawałki i wrzucić do miski
7. Dolać do nich sok z limonki i odrobinę soli, cayenne oraz kminu. 8. Mieszać wszystkie składniki i rozgnieść 9. Podawać frytki na ciepło wraz z guacamole