Do góry

Przekąski Przepis na:

Frytki z brukwi z parmezanem

Frytki z brukwi z parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16577

Dodano:

Odsłon: 5341

Zapomniane warzywo. Znane i dominujące przed ziemniakiem. W PRL-u traktowane z pogardą. Dania dla ubogich. Oceń po wypróbowaniu.

Składniki

  • 500 g brukwii
  • 50 g startego parmezanu
  • gałązka rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brukiew obrałem, pokroiłem w grube (ok. 1,5 cm) słupki. Rozmaryn posiekałem i wymieszałem z olejem, 2/3 parmezanu i brukwią. Słupki rozłożyłem na papierze do pieczenia i posypałem z wierzchu pozostałym parmezanem. Zapiekałem w 200 st. C, przez 30-40 minut, aż się zrumieniła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń