Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i zdrowe frytki z cukinii które przygotujesz w piekarniku idealne jako przekąska na różne okazje jak również zdrowa alternatywa dla tradycyjnych frytek dla dzieci.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 64
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 42
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9303
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 64
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 42
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9303
Składniki
Cukinię umyj, osusz i pokrój na podłużne kawałki. W miseczce roztrzep jajko z mlekiem, dopraw solą, pieprzem oregano i tymiankiem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszaj
Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia wlej 3 łyżki oliwy z oliwek i posmaruj . Cukinię maczaj w jajku a następnie obtaczaj w bułce tartej.Cukinie układaj na blasze w odstępach. Wstaw do nagrzanego do 220st piekarnika i piec około 15-20 minut na złoty kolor. W międzyczasie przewróć 2 razu, pokrop oliwą i posyp solą i pieprzem.
Frytki możesz podawać same lub z sosem czosnkowym. Smacznego