Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i zdrowe frytki z cukinii które przygotujesz w piekarniku idealne jako przekąska na różne okazje jak również zdrowa alternatywa dla tradycyjnych frytek dla dzieci.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13225
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2571
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3720
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4715
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13225
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2571
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3720
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4715
Składniki
Cukinię umyj, osusz i pokrój na podłużne kawałki. W miseczce roztrzep jajko z mlekiem, dopraw solą, pieprzem oregano i tymiankiem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszaj
Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia wlej 3 łyżki oliwy z oliwek i posmaruj . Cukinię maczaj w jajku a następnie obtaczaj w bułce tartej.Cukinie układaj na blasze w odstępach. Wstaw do nagrzanego do 220st piekarnika i piec około 15-20 minut na złoty kolor. W międzyczasie przewróć 2 razu, pokrop oliwą i posyp solą i pieprzem.
Frytki możesz podawać same lub z sosem czosnkowym. Smacznego