Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i zdrowe frytki z cukinii które przygotujesz w piekarniku idealne jako przekąska na różne okazje jak również zdrowa alternatywa dla tradycyjnych frytek dla dzieci.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Cukinię umyj, osusz i pokrój na podłużne kawałki. W miseczce roztrzep jajko z mlekiem, dopraw solą, pieprzem oregano i tymiankiem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszaj
Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia wlej 3 łyżki oliwy z oliwek i posmaruj . Cukinię maczaj w jajku a następnie obtaczaj w bułce tartej.Cukinie układaj na blasze w odstępach. Wstaw do nagrzanego do 220st piekarnika i piec około 15-20 minut na złoty kolor. W międzyczasie przewróć 2 razu, pokrop oliwą i posyp solą i pieprzem.
Frytki możesz podawać same lub z sosem czosnkowym. Smacznego