Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i zdrowe frytki z cukinii które przygotujesz w piekarniku idealne jako przekąska na różne okazje jak również zdrowa alternatywa dla tradycyjnych frytek dla dzieci.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 286
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 286
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Składniki
Cukinię umyj, osusz i pokrój na podłużne kawałki. W miseczce roztrzep jajko z mlekiem, dopraw solą, pieprzem oregano i tymiankiem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszaj
Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia wlej 3 łyżki oliwy z oliwek i posmaruj . Cukinię maczaj w jajku a następnie obtaczaj w bułce tartej.Cukinie układaj na blasze w odstępach. Wstaw do nagrzanego do 220st piekarnika i piec około 15-20 minut na złoty kolor. W międzyczasie przewróć 2 razu, pokrop oliwą i posyp solą i pieprzem.
Frytki możesz podawać same lub z sosem czosnkowym. Smacznego