Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z dyni z piekarnika to ekspresowa, jesienna przekąska, która z pewnością umili każdemu jesienne popołudnie. Wystarczy dynia, kilka łyżek oliwy, odrobina skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej i ulubione przyprawy. Po 30 minutach otrzymujemy ciepłą przekąskę, gotową do jedzenia. Frytki z dyni z piekarnika świetnie smakują w towarzystwie sosu jogurtowo-czosnkowego lub keczupu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5473
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11920
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5473
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11920
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Składniki
Dynie umyj, osusz, przekrój na pół, wydrąż środek i pokrój w słupki lub paski.
Pokrojoną dynię przełóż do miski i obtocz w skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej. Dyniowe frytki polej oliwą i oprósz mieszanką przypraw.
Gotowe frytki przełóż na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Ułóż je w taki sposób, aby się ze sobą nie stykały.
Frytki z dyni piecz przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Jeszcze ciepłe przełóż na półmisek. Podawaj w towarzystwie ulubionego sosu.