Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna galareta drobiowa zrobiona na wywarze z gotowanych kości z golonek i części drobiowych.
garnek, pojemniczki, nóż,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Składniki
Wymyte kości z golonek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zbierając szumowiny. Dodajemy przyprawy według swojego smaku. Kości gotujemy 1 godzinę i wkładamy wymyte skrzydełka, ćwiartki z kurczaka i gotujemy to wszystko aż mięso z kurczaka zrobi się miękkie. Kości i ćwiartki po ostudzeniu obieramy z mięsa, obrane mięso rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzamy przez sitko i wkładamy do niego rozdrobnione mięso. Dodajemy pastę warzywną i garść majeranku i gotujemy wszystko około 30 minut. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy do przygotowanych pojemników i zimne wstawiamy do lodówki żeby ścięła się galaretka. Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!