Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna galareta drobiowa zrobiona na wywarze z gotowanych kości z golonek i części drobiowych.
garnek, pojemniczki, nóż,
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 60
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 494
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5713
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 972
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 40454
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 60
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 494
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5713
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 972
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 40454
Składniki
Wymyte kości z golonek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zbierając szumowiny. Dodajemy przyprawy według swojego smaku. Kości gotujemy 1 godzinę i wkładamy wymyte skrzydełka, ćwiartki z kurczaka i gotujemy to wszystko aż mięso z kurczaka zrobi się miękkie. Kości i ćwiartki po ostudzeniu obieramy z mięsa, obrane mięso rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzamy przez sitko i wkładamy do niego rozdrobnione mięso. Dodajemy pastę warzywną i garść majeranku i gotujemy wszystko około 30 minut. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy do przygotowanych pojemników i zimne wstawiamy do lodówki żeby ścięła się galaretka. Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!