Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna galareta drobiowa zrobiona na wywarze z gotowanych kości z golonek i części drobiowych.
garnek, pojemniczki, nóż,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5656
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12247
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1551
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5656
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12247
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1551
Składniki
Wymyte kości z golonek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zbierając szumowiny. Dodajemy przyprawy według swojego smaku. Kości gotujemy 1 godzinę i wkładamy wymyte skrzydełka, ćwiartki z kurczaka i gotujemy to wszystko aż mięso z kurczaka zrobi się miękkie. Kości i ćwiartki po ostudzeniu obieramy z mięsa, obrane mięso rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzamy przez sitko i wkładamy do niego rozdrobnione mięso. Dodajemy pastę warzywną i garść majeranku i gotujemy wszystko około 30 minut. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy do przygotowanych pojemników i zimne wstawiamy do lodówki żeby ścięła się galaretka. Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!