Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna galareta drobiowa zrobiona na wywarze z gotowanych kości z golonek i części drobiowych.
garnek, pojemniczki, nóż,
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 46
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 151
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 46
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 151
Składniki
Wymyte kości z golonek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zbierając szumowiny. Dodajemy przyprawy według swojego smaku. Kości gotujemy 1 godzinę i wkładamy wymyte skrzydełka, ćwiartki z kurczaka i gotujemy to wszystko aż mięso z kurczaka zrobi się miękkie. Kości i ćwiartki po ostudzeniu obieramy z mięsa, obrane mięso rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzamy przez sitko i wkładamy do niego rozdrobnione mięso. Dodajemy pastę warzywną i garść majeranku i gotujemy wszystko około 30 minut. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy do przygotowanych pojemników i zimne wstawiamy do lodówki żeby ścięła się galaretka. Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!