Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu pyszna-TAKIE SĄ ZALETY GALARETY
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Składniki
Nóżke wieprzową zalewamy zimną wodą i gotujemy. Po około 90 minutach dodajemy włoszczyznę , cwiartki kurczaka, cebulę, liść laurowy, parę ziaren angielskiego ziela, vegete i pieprz.Gotujemy na malym ogniu aż mięso zacznie oddzielac sie od kości.Pod koniec gotowania dodac żelatyne. Po ugotowaniu wywar odcedzić przez sitko.Wywar wraz z rozdrobnionym mięsem z kurczaka rozlać do małych salaterek lub innych naczyń.
Spód naczyń można ''''''''udekorowac'''''''' według upodobań-jajkiem,groszkiem,kukurydzą.Czym kto lubi.