Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu pyszna-TAKIE SĄ ZALETY GALARETY
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Nóżke wieprzową zalewamy zimną wodą i gotujemy. Po około 90 minutach dodajemy włoszczyznę , cwiartki kurczaka, cebulę, liść laurowy, parę ziaren angielskiego ziela, vegete i pieprz.Gotujemy na malym ogniu aż mięso zacznie oddzielac sie od kości.Pod koniec gotowania dodac żelatyne. Po ugotowaniu wywar odcedzić przez sitko.Wywar wraz z rozdrobnionym mięsem z kurczaka rozlać do małych salaterek lub innych naczyń.
Spód naczyń można ''''''''udekorowac'''''''' według upodobań-jajkiem,groszkiem,kukurydzą.Czym kto lubi.