Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu pyszna-TAKIE SĄ ZALETY GALARETY
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 732
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12530
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 732
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12530
Składniki
Nóżke wieprzową zalewamy zimną wodą i gotujemy. Po około 90 minutach dodajemy włoszczyznę , cwiartki kurczaka, cebulę, liść laurowy, parę ziaren angielskiego ziela, vegete i pieprz.Gotujemy na malym ogniu aż mięso zacznie oddzielac sie od kości.Pod koniec gotowania dodac żelatyne. Po ugotowaniu wywar odcedzić przez sitko.Wywar wraz z rozdrobnionym mięsem z kurczaka rozlać do małych salaterek lub innych naczyń.
Spód naczyń można ''''''''udekorowac'''''''' według upodobań-jajkiem,groszkiem,kukurydzą.Czym kto lubi.