Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc wielbicielem galarety proponuję taką wersję. Ja lubię prawie wszystkie wersje. I z dodatkiem wołowiny i mięsa drobiowego, galaretę drobiową.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13478
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5855
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7573
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13478
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5855
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7573
Składniki
Golonkę , nogi i ogon dokładnie umyłem, włożyłem do garnka, zalałem zimną wodą. Zagotowałem, zebrałem szumowiny. Dodałem wołowinę. Gotowałem na maleńkim ogniu. Po około 2 godzinach dodałem całe warzywa wcześniej umyte i obrane . Dodałem czosnek i wszystkie przyprawy, gotowałem na wolnym ogniu, aż mięso zaczęło odchodzić od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąłem z wywaru. Powstały bulion przesączyłem przez gęste sito. Doprawiłem solą i pieprzem.
Mięso po ostygnięciu, rozdrobniłem na małe kawałki. Marchew pokroiłem na dość grube plasterki. Wyporcjowałem marchew i mięso, dodałem natkę, zalałem bulionem. Odstawiłem w chłodne miejsce do wystygnięcia.