Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc wielbicielem galarety proponuję taką wersję. Ja lubię prawie wszystkie wersje. I z dodatkiem wołowiny i mięsa drobiowego, galaretę drobiową.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Golonkę , nogi i ogon dokładnie umyłem, włożyłem do garnka, zalałem zimną wodą. Zagotowałem, zebrałem szumowiny. Dodałem wołowinę. Gotowałem na maleńkim ogniu. Po około 2 godzinach dodałem całe warzywa wcześniej umyte i obrane . Dodałem czosnek i wszystkie przyprawy, gotowałem na wolnym ogniu, aż mięso zaczęło odchodzić od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąłem z wywaru. Powstały bulion przesączyłem przez gęste sito. Doprawiłem solą i pieprzem.
Mięso po ostygnięciu, rozdrobniłem na małe kawałki. Marchew pokroiłem na dość grube plasterki. Wyporcjowałem marchew i mięso, dodałem natkę, zalałem bulionem. Odstawiłem w chłodne miejsce do wystygnięcia.