Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna galareta z nóżek wieprzowych i golonki, idealna zakąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 57
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20523
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 57
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20523
Składniki
Umyte i pokrojone nogi z golonką wkładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą. Gotujemy aż pojawią się szumowiny. Wywar należy odszumować. Następnie wkładamy wszystkie warzywa i przyprawy. Przykrywamy garnek i gotujemy 2 godziny. Wyciągamy warzywa. Przykrywamy garnek i gotujemy kolejna godzinę.
Następnie wyciągamy nogi i golonkę. Oddzielamy mięso od kości, kroimy na mniejsze kawałki. Wybieramy największe kości które wraz z mięsem wkładamy do wywaru i jeszcze gotujemy 30 minut. Po tym czasie wyciągamy kości i przelewamy wywar z mięsem do misek. Odstawiamy do ostygnięcia i wkładamy do lodówki na całą noc. Z rana galareta jest gotowa. Wystarczy tylko zebrać nadmiar tłuszczu, dodać octu bądź cytryny i można rozkoszować się smakiem zimnych nóżek. Gotowe !!!