Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna wieprzowa galareta, prosta i szybka w przygotowaniu.
garnek, nóż, pojemniczki,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4177
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4177
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Składniki
Wymyte i oczyszczone nóżki wieprzowe i mostek/żeberka wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zbierając szumowiny. Dodajemy przyprawy według swojego smaku, ja dałem 2 listki laurowe i 6 ziaren ziela angielskiego. Nóżki i mięsa gotujemy do miękkości mięsa. Nóżki i mięsa po ostudzeniu obieramy z kości. Mięsa troszkę rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzić przez sitko i włożyć do niego rozdrobnione mięso. Dodajemy domową kostkę rosołową i majeranek. Gotujemy wszystko około godziny. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy do plastikowych pojemników (atestowanych) i zimne wstawiamy do lodówki żeby ścięła się galareta. Gotową galaretę podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!