Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna wieprzowa galareta, prosta i szybka w przygotowaniu.
garnek, nóż, pojemniczki,
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4287
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74341
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4287
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74341
Składniki
Wymyte i oczyszczone nóżki wieprzowe i mostek/żeberka wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zbierając szumowiny. Dodajemy przyprawy według swojego smaku, ja dałem 2 listki laurowe i 6 ziaren ziela angielskiego. Nóżki i mięsa gotujemy do miękkości mięsa. Nóżki i mięsa po ostudzeniu obieramy z kości. Mięsa troszkę rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzić przez sitko i włożyć do niego rozdrobnione mięso. Dodajemy domową kostkę rosołową i majeranek. Gotujemy wszystko około godziny. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy do plastikowych pojemników (atestowanych) i zimne wstawiamy do lodówki żeby ścięła się galareta. Gotową galaretę podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!