Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna wieprzowa galareta, prosta i szybka w przygotowaniu.
garnek, nóż, pojemniczki,
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34687
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 918
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4016
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34687
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 918
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4016
Składniki
Wymyte i oczyszczone nóżki wieprzowe i mostek/żeberka wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zbierając szumowiny. Dodajemy przyprawy według swojego smaku, ja dałem 2 listki laurowe i 6 ziaren ziela angielskiego. Nóżki i mięsa gotujemy do miękkości mięsa. Nóżki i mięsa po ostudzeniu obieramy z kości. Mięsa troszkę rozdrabniamy. Wywar z gotowania przecedzić przez sitko i włożyć do niego rozdrobnione mięso. Dodajemy domową kostkę rosołową i majeranek. Gotujemy wszystko około godziny. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy do plastikowych pojemników (atestowanych) i zimne wstawiamy do lodówki żeby ścięła się galareta. Gotową galaretę podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!