Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiona z ćwiartek kurczaka galareta jest bardzo delikatna i smaczna, prosta i łatwa w przygotowaniu. Podajemy jako zimną przystawkę.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 217
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 102
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 217
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 102
Składniki
Wymyte, oczyszczone ćwiartki z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie 30 minut, od momentu wrzenia wody. Ugotowane ćwiartki wyjmujemy do miski, studzimy. Wywar cedzimy przez pieluchę tetrową, garnek myjemy i ponownie wlewamy przecedzony wywar. Wywar zagotowujemy, dodajemy pastę rosołową, pieprz ziołowy oraz w razie potrzeby sól do smaku. Do gotującego się wywaru wsypujemy żelatynę, kończymy gotowanie, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Ostudzone ćwiartki obieramy z mięsa, mięso kroimy w kostkę. Przygotowujemy pojemniki w których będziemy robić galarety. Na dno przygotowanych naczyń wkładamy rozdrobnione mięso i zalewamy gorącym rosołem z żelatyną. Czekamy aż wszystko ostygnie i ostudzone pojemniki z zawartością wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gotową galaretę podajemy z octem jabłkowym lub z sokiem z cytryny. Smacznego!!!