Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z indyka jest bardzo smaczny i lekki a galarety są wyborne!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 14
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 780
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4086
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 14
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 780
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4086
Składniki
Gotowałam rosół z indyka 1,5 h do całkowitej miękkości mięsa. Do gotowania dodałam lubczyk a do posypania użyłam natki pietruszki ale jak kto woli.
Mięso obiera się , kroi i dodaje do miseczek z posiekaną marchwią. Odlałam potrzebną ilość rosołu, średnio potrzeba połowę objętości naczynek na galarety. Rozmieszałam w gorącym rosole żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Gotowe! Jak widać galareta z indyka jest bardzo chuda- nie zdejmowałam ok.
Smacznego :)