Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z indyka jest bardzo smaczny i lekki a galarety są wyborne!
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1180
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1180
Składniki
Gotowałam rosół z indyka 1,5 h do całkowitej miękkości mięsa. Do gotowania dodałam lubczyk a do posypania użyłam natki pietruszki ale jak kto woli.
Mięso obiera się , kroi i dodaje do miseczek z posiekaną marchwią. Odlałam potrzebną ilość rosołu, średnio potrzeba połowę objętości naczynek na galarety. Rozmieszałam w gorącym rosole żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Gotowe! Jak widać galareta z indyka jest bardzo chuda- nie zdejmowałam ok.
Smacznego :)