Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z indyka jest bardzo smaczny i lekki a galarety są wyborne!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1286
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1286
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Gotowałam rosół z indyka 1,5 h do całkowitej miękkości mięsa. Do gotowania dodałam lubczyk a do posypania użyłam natki pietruszki ale jak kto woli.
Mięso obiera się , kroi i dodaje do miseczek z posiekaną marchwią. Odlałam potrzebną ilość rosołu, średnio potrzeba połowę objętości naczynek na galarety. Rozmieszałam w gorącym rosole żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Gotowe! Jak widać galareta z indyka jest bardzo chuda- nie zdejmowałam ok.
Smacznego :)