Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre zimne nóżki wg starego tradycyjnego przepisu. Warto czasami zjeść, są podobno bombą kolagenową.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1027
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5596
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8724
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17993
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1027
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5596
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8724
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17993
Składniki
1.Nogi wieprzowe moczymy w zimnej wodzie, następnie dokładnie myjemy i wkładamy do szerokiego garnka. Zalewamy wodą tak, aby były dokładnie przykryte. 2.Dodajemy sól, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. Po 2 godzinach gotowania dodajemy cebulę i obraną marchew, gotujemy kolejne 30 minut. 3. Ugotowane nóżki przecedzamy przez durszlak, obieramy mięso i drobno kroimy. 4. Pokrojone mięso wkładamy do przecedzonego wywaru z nóżek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekany czosnek, gotujemy jeszcze kilka minut 5. Przestudzone nóżki wlewamy do salaterek z pokrojoną marchewką i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.