Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre zimne nóżki wg starego tradycyjnego przepisu. Warto czasami zjeść, są podobno bombą kolagenową.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 707
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 707
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8874
Składniki
1.Nogi wieprzowe moczymy w zimnej wodzie, następnie dokładnie myjemy i wkładamy do szerokiego garnka. Zalewamy wodą tak, aby były dokładnie przykryte. 2.Dodajemy sól, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. Po 2 godzinach gotowania dodajemy cebulę i obraną marchew, gotujemy kolejne 30 minut. 3. Ugotowane nóżki przecedzamy przez durszlak, obieramy mięso i drobno kroimy. 4. Pokrojone mięso wkładamy do przecedzonego wywaru z nóżek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekany czosnek, gotujemy jeszcze kilka minut 5. Przestudzone nóżki wlewamy do salaterek z pokrojoną marchewką i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.