Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie drobiu zawsze się sprawdza we wszystkich przepisach.Tak i tutaj golonka indycze z ćwiartkami kurczaka w formie galarety wyszły przesmaczne. Serdecznie polecam nie tylko na świąteczny stół,również na Nowy Rok lub po...:)Zaręczam,że goście będą zachwyceni:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12911
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12911
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Składniki
Golonka oraz ćwiartkę kurczaka zagotować,zebrać szumy. Dodać warzywa i przyprawy,prócz suszonego czosnku,który dodajemy na końcu. Mięsa gotujemy aż zaczną odchodzić od kości,wtedy obrać i pokroić lub poszarpać. Na spód miseczek dać po pól jajka,plasterki marchwi,zieleninę. Do wywaru dolać 1400ml wody i do gorącego wsypać żelatynę,zamieszać do jej rozpuszczenia.Nie gotować!
Smacznego życzę!