Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka z indyka świetnie smakuje na kolację lub jako przystawka na imprezę czy przyjęcie, doskonale smakuje z kilkoma kroplami octu lub soku z cytryny.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 183
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 166
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 183
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 166
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj. Następnie zbierz szumowiny i gotuj na małym ogniu pół godziny.
Dodaj marchewki, pietruszkę, selera, czosnek oraz opaloną cebulę, następnie pieprz, ziele, liście laurowe, dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj do miękkości mięsa i warzyw.
Mięso i warzywa wyjmij i zostaw do wystygnięcia. Rosół z indyka przecedź przez sito, zagotuj i dodaj namoczoną żelatynę według przepisu na opakowaniu i odpowiadającą objętości rosołu. Mięso obierz od kości i pokrój na mniejsze kawałki. Na dno salaterek pokrój marchewkę, włóż kawałki mięsa i zalej rosołem z żelatyną. Odstaw do wystygnięcia i stężenia. Podaj z odrobiną octu lub soku z cytryny. Polecam.