Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekka galaretka z kurczaka, idealna przekąska na imprezę lub inne okazje i przyjęcia.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 292
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 292
Składniki
Udka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj zbierz szumowiny, dodaj warzywa, przyprawy, gotuj do miękkości mięsa. Wystudź.
Mięso wyjmij , usuń skórki i kości i pokrój. Wywar odcedź. Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu dodaj do wywaru.
Na dnie w salaterce ułóż pokrojoną marchewkę, mięso z kurczaka i zalej wywarem. Zostaw do wystygnięcia i stężenia. Galaretkę przechowuj w lodówce.