Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekka galaretka z kurczaka, idealna przekąska na imprezę lub inne okazje i przyjęcia.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13059
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7344
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13059
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7344
Składniki
Udka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj zbierz szumowiny, dodaj warzywa, przyprawy, gotuj do miękkości mięsa. Wystudź.
Mięso wyjmij , usuń skórki i kości i pokrój. Wywar odcedź. Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu dodaj do wywaru.
Na dnie w salaterce ułóż pokrojoną marchewkę, mięso z kurczaka i zalej wywarem. Zostaw do wystygnięcia i stężenia. Galaretkę przechowuj w lodówce.