Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekka galaretka z kurczaka, idealna przekąska na imprezę lub inne okazje i przyjęcia.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Udka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj zbierz szumowiny, dodaj warzywa, przyprawy, gotuj do miękkości mięsa. Wystudź.
Mięso wyjmij , usuń skórki i kości i pokrój. Wywar odcedź. Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu dodaj do wywaru.
Na dnie w salaterce ułóż pokrojoną marchewkę, mięso z kurczaka i zalej wywarem. Zostaw do wystygnięcia i stężenia. Galaretkę przechowuj w lodówce.