Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy podrobów świetna przekąska,serdecznie polecam:)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 882
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 812
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 279
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 882
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 812
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 279
Składniki
Osobno ugotować rosół z nóżek kurczaka z dodatkiem warzyw,przypalonej cebuli,ziela angielskiego i liści laurowych. Żołądki oczyścić z tłuszczu,dać do garnka i 3x obgotować po 10min.zmieniając wodę. Następnie zalać świeżą wodą ,posolić i gotować aż żołądki będą miękkie. Odcedzić i pokroić na mniejsze części. Do rosołu dodać przeciśnięty czosnek,zagotować i całość przecedzić. Nóżki zostawić do osobnej galaretki. Wywar doprawić do smaku maggim,pieprzem,solą. ,dodać żelatynę wg.przepisu na opakowaniu. Przygotować miseczki,na spód dać po parę plasterków marchewki,pietruszki,troszkę natki.Dać pokrojone żołądki i zalać bulionem. Zostawić do zastygnięcia.
Smacznego życzę!