Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupkie, delikatne, aromatyczne , pięknie wyglądają i równie dobrze smakują. Uzupełnione dodatkami , idealne na imprezę.
Gofrownica, blender, miska , tarka
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2109
Polecam.
Odsłon: 530
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12557
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2109
Polecam.
Odsłon: 530
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12557
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5394
Składniki
Szpinak umyć, zblendować. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić z solą, dodać olej , mleko , wymieszać, dodać produkty sypkie, wymieszać, dodać szpinak, wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie dodać trochę mąki. Pozostawić ciasto aby odpoczęło 10 minut.
Gofrownicę rozgrzać , wlewać po porcji , piec na rumiano .
Rzodkiewkę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach , wymieszać z serkiem almette , smarować gofry.
Ser feta pokruszyć , ułożyć na gofry. Łososia rozdrobnić , ułożyć między ser feta.
Szczypiorek umyć , ściąć , posypać po wierzchu.