Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was idealny przepis na wiosenne spotkanie przy grillu - pyszne wytrawne gofry. To połączenie ciasta z serem, szynką i ziołami z pewnością skradnie serca Waszych gości!
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105465
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 93
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105465
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 93
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Składniki
W misce wymieszaj starty ser, jajko, pokrojoną w kostkę szynkę, posiekaną natkę pietruszki, jogurt naturalny i roztopione masło. Mieszaj, aż składniki się połączą. Dodaj mąkę pszeniczną, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj odrobinę mleka. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj ją delikatnie olejem lub masłem. Wlej porcję ciasta na środek gofrownicy (zgodnie z jej instrukcją obsługi) i zamknij gofrownicę. Piecz gofry przez około 3-5 minut, aż staną się złociste i chrupiące. Powtarzaj ten krok, aż zużyjesz całe ciasto.
Gotowe! Teraz możecie delektować się wytrawnymi goframi na wiosennej grillowej uczcie. Smacznego! Podawaj gofry na dużym talerzu, udekorowane rukolą, pokrojonymi pomidorami i ulubionymi sosami. Możesz wypróbować różne wariacje smakowe, na przykład z sosem czosnkowym, sosem jogurtowym lub pikantnym sosem barbecue.