Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie na święta zaskoczyć waszych najbliższych? Ten przepis z pewnością wam się przyda.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 634
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 35
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 345
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 634
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 35
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 345
Składniki
Grzyby moczymy w mleku przez 30 min. Płuczemy, osączamy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy do ich miękkości, odławiamy, wody z gotowania nie wylewamy. Z kapusty wykrawamy głąb, sparzamy we wrzątku (co jakiś czas zdejmujemy liście), liście osuszamy, wycinamy zgrubiałą część. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu, Grzyby siekamy, wbijamy jajko, dodajemy posiekane jajko, kaszę, posiekaną cebulę i koperek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na liście kapusty, zawijamy gołąbki. Dno brytfanki smarujemy olejem, wykładamy pozostałymi liśćmi kapusty, na nich układamy gołąbki, zalewamy wywarem z grzybów. Całość pieczemy pod przykryciem przez 45 min w temperaturze 200°C. Podajemy z zeszkloną na maśle cebulą.