Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie na święta zaskoczyć waszych najbliższych? Ten przepis z pewnością wam się przyda.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3769
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 938
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 561
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3769
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 938
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 561
Składniki
Grzyby moczymy w mleku przez 30 min. Płuczemy, osączamy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy do ich miękkości, odławiamy, wody z gotowania nie wylewamy. Z kapusty wykrawamy głąb, sparzamy we wrzątku (co jakiś czas zdejmujemy liście), liście osuszamy, wycinamy zgrubiałą część. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu, Grzyby siekamy, wbijamy jajko, dodajemy posiekane jajko, kaszę, posiekaną cebulę i koperek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na liście kapusty, zawijamy gołąbki. Dno brytfanki smarujemy olejem, wykładamy pozostałymi liśćmi kapusty, na nich układamy gołąbki, zalewamy wywarem z grzybów. Całość pieczemy pod przykryciem przez 45 min w temperaturze 200°C. Podajemy z zeszkloną na maśle cebulą.