Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie gołąbki z dużą ilością czosnku serdecznie zapraszam po przepis
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1333
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1333
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Składniki
Sparzyć kapustę a także uprażyć ryż lub ugotować w torebkach, mięso zmielić. Liście ze sparzonej kapusty pozostawić do ostygnięcia tak samo ryż, mięso zmielić a następnie do miski dodać ryż oraz resztę składników i wymieszać do połączenia się składników
Z liści odciąć twardą część, nakładać farszu w zależności od wielkości liścia zawijać dość ciasno a boki wcisnąć w środek
W garnku wyłożonym małymi liśćmi z kapusty ułożyć ciasno przygotowane gołąbki, dodać liście laurowe oraz ziela i zalać przygotowaną zalewą
Przygotowane gołąbki wstawić do zagotowania, po zagotowaniu postawić na najmniejszy ogień i gotować przez 2,5 godziny pod przykryciem do pełnej miękkości liści z wierzchu
Tak przygotowane gołąbki można zajadać z chlebem, bułką a nawet jako dodatek do obiadu podając je z ziemniakami