Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie gołąbki z dużą ilością czosnku serdecznie zapraszam po przepis
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4480
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4480
Składniki
Sparzyć kapustę a także uprażyć ryż lub ugotować w torebkach, mięso zmielić. Liście ze sparzonej kapusty pozostawić do ostygnięcia tak samo ryż, mięso zmielić a następnie do miski dodać ryż oraz resztę składników i wymieszać do połączenia się składników
Z liści odciąć twardą część, nakładać farszu w zależności od wielkości liścia zawijać dość ciasno a boki wcisnąć w środek
W garnku wyłożonym małymi liśćmi z kapusty ułożyć ciasno przygotowane gołąbki, dodać liście laurowe oraz ziela i zalać przygotowaną zalewą
Przygotowane gołąbki wstawić do zagotowania, po zagotowaniu postawić na najmniejszy ogień i gotować przez 2,5 godziny pod przykryciem do pełnej miękkości liści z wierzchu
Tak przygotowane gołąbki można zajadać z chlebem, bułką a nawet jako dodatek do obiadu podając je z ziemniakami