Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18235
Dodano: 30.11.2017
Odsłon: 7298
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Umyte i oczyszczone golonka zalać wodą,podczas gotowania zbierać szumy,wtedy galareta będzie klarowna.Po odszumowaniu dodać połowę ziela,liści i czosnku przeciśniętego przez praskę.
Cebulę podpiec na palniku dołożyć po 2 godz.gotowania jak również marchew.Galareta ma gotować się kilka godzin,na bardzo małym płomieniu.Gotujemy dopóki mięso nie zacznie odchodzić od kości. W tym momencie dodać drugą porcję ziela,liści i czosnku.Zagotować przez 10min.Doprawić solą,pieprzem i lubczykiem.Mięso wyjąć na tacę.
Do galarety dolać 1l wody,zagotować i jeszcze raz doprawić smakowo,wsypać żelatynę 50g,rozpuścić już nie gotować.
Mięso oddzielić od kości,podzielić ,na spód miseczek dać groszek,mięso i zalać wywarem.
Zostawić do stężenia.
Smacznego życzę!
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Nevermore 01 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Na dziś by się przydała, do takiej seteczki na kaca ;) ... o jutrze nic nie będę pisał xD Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 01 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
mmmmmmmm..... odrobina octu mniam :) Odpowiedzi: 2 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 30 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Hahaha :D akurat dzisiaj rozmawialiśmy, że chcemy galaretę! Mega pycha <3 Zaraz ekran wyliżę :P Odpowiedzi: 4 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz