Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na imprezkę Andrzejkową i nie tylko.:)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 530
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1754
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 541
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1867
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 530
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1754
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 541
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1867
Składniki
Umyte i oczyszczone golonka zalać wodą,podczas gotowania zbierać szumy,wtedy galareta będzie klarowna.Po odszumowaniu dodać połowę ziela,liści i czosnku przeciśniętego przez praskę. Cebulę podpiec na palniku dołożyć po 2 godz.gotowania jak również marchew.Galareta ma gotować się kilka godzin,na bardzo małym płomieniu.Gotujemy dopóki mięso nie zacznie odchodzić od kości. W tym momencie dodać drugą porcję ziela,liści i czosnku.Zagotować przez 10min.Doprawić solą,pieprzem i lubczykiem.Mięso wyjąć na tacę. Do galarety dolać 1l wody,zagotować i jeszcze raz doprawić smakowo,wsypać żelatynę 50g,rozpuścić już nie gotować. Mięso oddzielić od kości,podzielić ,na spód miseczek dać groszek,mięso i zalać wywarem. Zostawić do stężenia. Smacznego życzę!