Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na imprezkę Andrzejkową i nie tylko.:)
Umyte i oczyszczone golonka zalać wodą,podczas gotowania zbierać szumy,wtedy galareta będzie klarowna.Po odszumowaniu dodać połowę ziela,liści i czosnku przeciśniętego przez praskę.
Cebulę podpiec na palniku dołożyć po 2 godz.gotowania jak również marchew.Galareta ma gotować się kilka godzin,na bardzo małym płomieniu.Gotujemy dopóki mięso nie zacznie odchodzić od kości. W tym momencie dodać drugą porcję ziela,liści i czosnku.Zagotować przez 10min.Doprawić solą,pieprzem i lubczykiem.Mięso wyjąć na tacę.
Do galarety dolać 1l wody,zagotować i jeszcze raz doprawić smakowo,wsypać żelatynę 50g,rozpuścić już nie gotować.
Mięso oddzielić od kości,podzielić ,na spód miseczek dać groszek,mięso i zalać wywarem.
Zostawić do stężenia.
Smacznego życzę!
gotowany pstrąg w galarecie z marchewką, pietruszką i groszkiem
Odsłon: 2129
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 118
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 205
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1055
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2326
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 118
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 205
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1055
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2326
Składniki
Umyte i oczyszczone golonka zalać wodą,podczas gotowania zbierać szumy,wtedy galareta będzie klarowna.Po odszumowaniu dodać połowę ziela,liści i czosnku przeciśniętego przez praskę. Cebulę podpiec na palniku dołożyć po 2 godz.gotowania jak również marchew.Galareta ma gotować się kilka godzin,na bardzo małym płomieniu.Gotujemy dopóki mięso nie zacznie odchodzić od kości. W tym momencie dodać drugą porcję ziela,liści i czosnku.Zagotować przez 10min.Doprawić solą,pieprzem i lubczykiem.Mięso wyjąć na tacę. Do galarety dolać 1l wody,zagotować i jeszcze raz doprawić smakowo,wsypać żelatynę 50g,rozpuścić już nie gotować. Mięso oddzielić od kości,podzielić ,na spód miseczek dać groszek,mięso i zalać wywarem. Zostawić do stężenia. Smacznego życzę!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Placki z cukinii
Przekąski
Mini pizze z oregano
Przekąski
Krokiety z chleba tostowego
Przekąski
Kiełbasa z dziczyzny z dodatkiem świeżych ziaren kolendry
Placki z cukinii
Tradycyjne placki z cukinii.
Odsłon: 277
Mini pizze z oregano
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 131