Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na imprezkę Andrzejkową i nie tylko.:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7528
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2510
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7528
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2510
Składniki
Umyte i oczyszczone golonka zalać wodą,podczas gotowania zbierać szumy,wtedy galareta będzie klarowna.Po odszumowaniu dodać połowę ziela,liści i czosnku przeciśniętego przez praskę. Cebulę podpiec na palniku dołożyć po 2 godz.gotowania jak również marchew.Galareta ma gotować się kilka godzin,na bardzo małym płomieniu.Gotujemy dopóki mięso nie zacznie odchodzić od kości. W tym momencie dodać drugą porcję ziela,liści i czosnku.Zagotować przez 10min.Doprawić solą,pieprzem i lubczykiem.Mięso wyjąć na tacę. Do galarety dolać 1l wody,zagotować i jeszcze raz doprawić smakowo,wsypać żelatynę 50g,rozpuścić już nie gotować. Mięso oddzielić od kości,podzielić ,na spód miseczek dać groszek,mięso i zalać wywarem. Zostawić do stężenia. Smacznego życzę!