Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5272
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5272
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Sos : wszystkie składniki umieściłem w słoiku. Zakręciłem i potrząsałem energicznie tak długo, aż utworzyła się emulsja. Papryki upiekłem w piekarniku. Gdy skórka sczerniała ostrożnie przełożyłem je do worka foliowego , zakręciłem i odstawiłem na 10-15 minut. Worek zaparuje i napęcznieje od ciepła, ale to dobrze - dzięki temu łatwiej jest zdjąć z papryki skórkę, co jest kolejnym etapem przygotowania. Po zdjęciu skórki usunąłem środki z nasionami, strąki pokroiłem w szerokie paski. Ser pokroiłem na dość grube plastry. Panierowałem w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyłem na złoty kolor na gorącym oleju. Rukolę wymieszałem z sosem. Ułożyłem warstwami rukolę, ser, paprykę. Posypałem startym na grube wióry parmezanem i pokrojonymi oliwkami.