Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników golonki.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Składniki
Będziemy potrzebować ładnej, tylnej golonki wieprzowej.
Wyczyszczoną, wymytą golonkę gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa (około 60 minut).
Ugotowaną golonkę podajemy z chrzanem i pieczywem.
Smacznego!!!