Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników golonki.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 151
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 151
Składniki
Będziemy potrzebować ładnej, tylnej golonki wieprzowej.
Wyczyszczoną, wymytą golonkę gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa (około 60 minut).
Ugotowaną golonkę podajemy z chrzanem i pieczywem.
Smacznego!!!