Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza...piękna, złocista, mięsista...ale jak ją ugotować, aby była smaczna? Poniżej jeden z trzech znanych sposobów na ugotowanie kukurydzy.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 674
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2145
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1451
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 174
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 592
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 674
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2145
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1451
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 174
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 592
Składniki
Przygotuj duży garnek i wlej wodę tak, aby minimalnie przykrywała kukurydzę. Wodę zagotuj z cukrem i solą. Kukurydzę obierz z liści i włosków.
Kiedy woda się gotuje, wrzuć do garnka kukurydzę. Gotuj ok. 10 - 20 minut w zależności od wielkości kolby. Po tym czasie kukurydza powinna być już dobra, lekko chrupka. uwaga...jeśli masz inną kukurydzę niż ze sklepu...to może się okazać, że będziesz potrzebować więcej czasu na jej gotowanie. Kolba pożyczona z pola może okazać się kukurydzą niekoniecznie do jedzenia przez ludzi :)
Przygotuj sreberko lub talerz. Wyjmij ostrożnie kukurydzę - uważaj, aby się nie oparzyć. Dodaj łyżeczkę masła i rozprowadź po kolebie. Smacznego :)