Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza...piękna, złocista, mięsista...ale jak ją ugotować, aby była smaczna? Poniżej jeden z trzech znanych sposobów na ugotowanie kukurydzy.
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1244
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1275
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 693
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 120
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1244
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1275
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 693
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 120
Składniki
Przygotuj duży garnek i wlej wodę tak, aby minimalnie przykrywała kukurydzę. Wodę zagotuj z cukrem i solą. Kukurydzę obierz z liści i włosków.
Kiedy woda się gotuje, wrzuć do garnka kukurydzę. Gotuj ok. 10 - 20 minut w zależności od wielkości kolby. Po tym czasie kukurydza powinna być już dobra, lekko chrupka. uwaga...jeśli masz inną kukurydzę niż ze sklepu...to może się okazać, że będziesz potrzebować więcej czasu na jej gotowanie. Kolba pożyczona z pola może okazać się kukurydzą niekoniecznie do jedzenia przez ludzi :)
Przygotuj sreberko lub talerz. Wyjmij ostrożnie kukurydzę - uważaj, aby się nie oparzyć. Dodaj łyżeczkę masła i rozprowadź po kolebie. Smacznego :)