Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza...piękna, złocista, mięsista...ale jak ją ugotować, aby była smaczna? Poniżej jeden z trzech znanych sposobów na ugotowanie kukurydzy.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5442
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1801
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5359
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1861
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5442
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1801
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5359
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1861
Składniki
Przygotuj duży garnek i wlej wodę tak, aby minimalnie przykrywała kukurydzę. Wodę zagotuj z cukrem i solą. Kukurydzę obierz z liści i włosków.
Kiedy woda się gotuje, wrzuć do garnka kukurydzę. Gotuj ok. 10 - 20 minut w zależności od wielkości kolby. Po tym czasie kukurydza powinna być już dobra, lekko chrupka. uwaga...jeśli masz inną kukurydzę niż ze sklepu...to może się okazać, że będziesz potrzebować więcej czasu na jej gotowanie. Kolba pożyczona z pola może okazać się kukurydzą niekoniecznie do jedzenia przez ludzi :)
Przygotuj sreberko lub talerz. Wyjmij ostrożnie kukurydzę - uważaj, aby się nie oparzyć. Dodaj łyżeczkę masła i rozprowadź po kolebie. Smacznego :)