Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza...piękna, złocista, mięsista...ale jak ją ugotować, aby była smaczna? Poniżej jeden z trzech znanych sposobów na ugotowanie kukurydzy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1833
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8805
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1833
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8805
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Składniki
Przygotuj duży garnek i wlej wodę tak, aby minimalnie przykrywała kukurydzę. Wodę zagotuj z cukrem i solą. Kukurydzę obierz z liści i włosków.
Kiedy woda się gotuje, wrzuć do garnka kukurydzę. Gotuj ok. 10 - 20 minut w zależności od wielkości kolby. Po tym czasie kukurydza powinna być już dobra, lekko chrupka. uwaga...jeśli masz inną kukurydzę niż ze sklepu...to może się okazać, że będziesz potrzebować więcej czasu na jej gotowanie. Kolba pożyczona z pola może okazać się kukurydzą niekoniecznie do jedzenia przez ludzi :)
Przygotuj sreberko lub talerz. Wyjmij ostrożnie kukurydzę - uważaj, aby się nie oparzyć. Dodaj łyżeczkę masła i rozprowadź po kolebie. Smacznego :)