Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza...piękna, złocista, mięsista...ale jak ją ugotować, aby była smaczna? Poniżej jeden z trzech znanych sposobów na ugotowanie kukurydzy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5384
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5384
Składniki
Przygotuj duży garnek i wlej wodę tak, aby minimalnie przykrywała kukurydzę. Wodę zagotuj z cukrem i solą. Kukurydzę obierz z liści i włosków.
Kiedy woda się gotuje, wrzuć do garnka kukurydzę. Gotuj ok. 10 - 20 minut w zależności od wielkości kolby. Po tym czasie kukurydza powinna być już dobra, lekko chrupka. uwaga...jeśli masz inną kukurydzę niż ze sklepu...to może się okazać, że będziesz potrzebować więcej czasu na jej gotowanie. Kolba pożyczona z pola może okazać się kukurydzą niekoniecznie do jedzenia przez ludzi :)
Przygotuj sreberko lub talerz. Wyjmij ostrożnie kukurydzę - uważaj, aby się nie oparzyć. Dodaj łyżeczkę masła i rozprowadź po kolebie. Smacznego :)