Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to gruszki grillowane nadziewane serem owinięte plasterkami szynki szwarcwaldzkiej. Słodycz gruszki w środku przełamana ciągnącym się serem , a na zewnątrz pachnąca wędzeniem chrupiąca z grilla szynka. Bardzo smaczna, sycąca przekąska.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4908
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4908
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Gruszki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Kulki mozzarelli przeciąć na połówki. Do każdej połówki gruszki w wycięte miejsce włożyć 2 połówki sera( jak ktoś lubi ser niebieski to jest dużo lepszy ale u mnie nie lubią więc jest mozzarella). Każdą połówkę gruszki owinąć plastrami szynki szwarcwaldzkiej i ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować do miękkości około 15 minut z każdej strony. Smacznego. Rada; Gruszki można ułożyć na tacce aluminiowej lub owinąć folią aluminiową , ja ułożyłam bezpośrednio na grillu.