Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane figi

Grillowane figi

Autor:

Przepisów i artykułów: 275 Ocena: 5296

Dodano:

Odsłon: 214

Bardzo smaczna przekaska, która powstaje w ciagu 10 minut. Swieze figi grillowane z kozim serem doprawionym miodem, siekanymi pistacjami i rozmarynem.

Składniki

  • 4 małe świeże figi
  • 150 g koziego sera
  • 30 g pistacji
  • kilka gałązek tymianku
  • 3 łyżeczki miodu akacjowego
  • świeżo zmielony czarny pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Figi przeciac na polówki i umiescic w zaroodpornym naczyniu. Nagrzac piekarnik do 220° C w funkcji grill.
    Zmiazdzyc ser w malejj miseczce i dodac posiekane pistacje, posiekane liście tymianku, miód i dużo swiezo zmielony czarny pieprz.
    Wymieszac dokladnie widelcem i wypelnic masa polówki fig - nacisnac male wglebienie pośrodku figi i wlozyc do niego kopiasta lyzeczke masy serowej.
    Wstawic foremke do piekarnika na srodkowej szynie i opiekac figi ok. 6 minut.

  2. Podawac np. ze sliwkowym chutney.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 10 stycznia Jestem zachwycony tym przepisem. A zdjęcie jak zwykle cudowne. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 stycznia No i jak tu wierzyć w powiedzenie, że "dostaniesz figę" :D
Taką figę to ja bym chciał dostać i zjeść nawet kilka. Pyszna propozycja, super :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 08 stycznia Pyszne! koniecznie musze sprobowac bo figi sa przepyszne! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń