Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekaska, która powstaje w ciagu 10 minut. Swieze figi grillowane z kozim serem doprawionym miodem, siekanymi pistacjami i rozmarynem.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Figi przeciac na polówki i umiescic w zaroodpornym naczyniu. Nagrzac piekarnik do 220° C w funkcji grill. Zmiazdzyc ser w malejj miseczce i dodac posiekane pistacje, posiekane liście tymianku, miód i dużo swiezo zmielony czarny pieprz. Wymieszac dokladnie widelcem i wypelnic masa polówki fig - nacisnac male wglebienie pośrodku figi i wlozyc do niego kopiasta lyzeczke masy serowej. Wstawic foremke do piekarnika na srodkowej szynie i opiekac figi ok. 6 minut.
Podawac np. ze sliwkowym chutney.