Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu, idealna propozycja na grilla.
Patyki do szaszłyków
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1162
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5697
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18237
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1162
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5697
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18237
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i drobno kroimy. Mięso mieszamy z warzywami i przyprawami. Formujemy podłużne kotleciki, które nabijamy na patyki do szaszłyków, wcześniej wymoczonych w wodzie. Tak przygotowane kebaby grillujemy na wysmarowanej olejem tacce aluminiowej z każdej strony na rumiano. Podajemy z ulubionym sosem i warzywami.