Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu, idealna propozycja na grilla.
Patyki do szaszłyków
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10678
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 209
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 182
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 756
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10678
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 209
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 182
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 756
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i drobno kroimy. Mięso mieszamy z warzywami i przyprawami. Formujemy podłużne kotleciki, które nabijamy na patyki do szaszłyków, wcześniej wymoczonych w wodzie. Tak przygotowane kebaby grillujemy na wysmarowanej olejem tacce aluminiowej z każdej strony na rumiano. Podajemy z ulubionym sosem i warzywami.