Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu, idealna propozycja na grilla.
Patyki do szaszłyków
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 358
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i drobno kroimy. Mięso mieszamy z warzywami i przyprawami. Formujemy podłużne kotleciki, które nabijamy na patyki do szaszłyków, wcześniej wymoczonych w wodzie. Tak przygotowane kebaby grillujemy na wysmarowanej olejem tacce aluminiowej z każdej strony na rumiano. Podajemy z ulubionym sosem i warzywami.