Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z łososia marynowane w przyprawach, zawinięte w plastry warzyw i grillowane to rarytas dla podniebienia. Tak przygotowaną rybę można upiec na grillu gazowym, węglowym lub elektrycznym.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1445
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1454
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1612
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1445
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1454
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1612
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Filet z łososia umyć, osuszyć, usunąć skórę, pokroić w kwadraty i włożyć do marynaty. Odłożyć w chłodne miejsce na 10 minut. Cukinie, marchewkę i bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą, pozostawić na 10 minut. Następnie gdy puszczą sok osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
Na desce ułożyć na krzyż po dwa plastry warzyw i na środku porcję ryby.
Plastrami warzyw zawinąć łososia tak aby powstał pakiecik. Posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, ułożyć na aluminiowej tacce. Grillować pod przykryciem około 6-8 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby. Ozdobić blanszowanym szczypiorkiem, podawać z dodatkiem świeżej sałatki.