Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z łososia marynowane w przyprawach, zawinięte w plastry warzyw i grillowane to rarytas dla podniebienia. Tak przygotowaną rybę można upiec na grillu gazowym, węglowym lub elektrycznym.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1234
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 241
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4325
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1234
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 241
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4325
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Filet z łososia umyć, osuszyć, usunąć skórę, pokroić w kwadraty i włożyć do marynaty. Odłożyć w chłodne miejsce na 10 minut. Cukinie, marchewkę i bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą, pozostawić na 10 minut. Następnie gdy puszczą sok osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
Na desce ułożyć na krzyż po dwa plastry warzyw i na środku porcję ryby.
Plastrami warzyw zawinąć łososia tak aby powstał pakiecik. Posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, ułożyć na aluminiowej tacce. Grillować pod przykryciem około 6-8 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby. Ozdobić blanszowanym szczypiorkiem, podawać z dodatkiem świeżej sałatki.