Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z łososia marynowane w przyprawach, zawinięte w plastry warzyw i grillowane to rarytas dla podniebienia. Tak przygotowaną rybę można upiec na grillu gazowym, węglowym lub elektrycznym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 642
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1343
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458225
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1595
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2353
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 642
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1343
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458225
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1595
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2353
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Filet z łososia umyć, osuszyć, usunąć skórę, pokroić w kwadraty i włożyć do marynaty. Odłożyć w chłodne miejsce na 10 minut. Cukinie, marchewkę i bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą, pozostawić na 10 minut. Następnie gdy puszczą sok osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
Na desce ułożyć na krzyż po dwa plastry warzyw i na środku porcję ryby.
Plastrami warzyw zawinąć łososia tak aby powstał pakiecik. Posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, ułożyć na aluminiowej tacce. Grillować pod przykryciem około 6-8 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby. Ozdobić blanszowanym szczypiorkiem, podawać z dodatkiem świeżej sałatki.