znakomita przystawka lub dodatek do drugiego dania
Grillowane pieczarki
Składniki
- pieczarki duże 10 szt
- pomidory 2 szt
- cebula dymka 1 peczęk
- ser żółty tarty 1-2 łyżki
- olej
- sól, pieprz, ew. oregano
- sok z cytryny
- czosnek granulowany
Składniki
- pieczarki duże 10 szt
- pomidory 2 szt
- cebula dymka 1 peczęk
- ser żółty tarty 1-2 łyżki
- olej
- sól, pieprz, ew. oregano
- sok z cytryny
- czosnek granulowany

Etapy przygotowania
1. pieczarki umyć, obrać, wyłamać nóżki, pokropić sokiem z cytryny i olejem, posolić, odstawić do lodówki na kilka godz, 2. pomidory i dymkę umyć, pomidory pokroić w kostkę, dymkę i nóżki pieczarek posiekać, wymieszać, dodać straty ser, doprawić solą,pieprzem i czosnkiem, 3. pieczarki można dodatkowo wydrążyć, żeby powiększyć wgłębienie, napełnić je farszem z pomidorów i cebulki, ułożyć na rozgrzanym średnio grillu, piec ok 20-25 min, smaczbego
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 129

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4837
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 118
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 129

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4837
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 118



Składniki
- pieczarki duże 10 szt
- pomidory 2 szt
- cebula dymka 1 peczęk
- ser żółty tarty 1-2 łyżki
- olej
- sól, pieprz, ew. oregano
- sok z cytryny
- czosnek granulowany
1. pieczarki umyć, obrać, wyłamać nóżki, pokropić sokiem z cytryny i olejem, posolić, odstawić do lodówki na kilka godz, 2. pomidory i dymkę umyć, pomidory pokroić w kostkę, dymkę i nóżki pieczarek posiekać, wymieszać, dodać straty ser, doprawić solą,pieprzem i czosnkiem, 3. pieczarki można dodatkowo wydrążyć, żeby powiększyć wgłębienie, napełnić je farszem z pomidorów i cebulki, ułożyć na rozgrzanym średnio grillu, piec ok 20-25 min, smaczbego
To musi być dobre :)