Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna włoska dojrzewająca polędwica. Połączyłem z sosem morelowym , delikatnie zgrillowałem. , smakowało !
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2540
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3051
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102021
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6404
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2540
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3051
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102021
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6404
Składniki
Polędwicę pokroiłem na grube plastry. Rozgrzałem grilla, mięso grillowałem tylko kilka minut, aby zachować aromat uzyskany dzięki sezonowaniu w specjalnych warunkach we Włoszech. Polędwicę podałem z sosem morelowym przyrządzonym na bazie rumu. Morele po umyciu pozbawiłem pestek, pokroiłem na mniejsze cząstki. Przełożyłem do małego rondelka, dodałem cukier, sok oraz 2 gałązki świeżego tymianku. Dusiłem do rozparowania moreli – zmiksowałem blenderem. Przełożyłem na sito, przetarłem. Ponownie przelałem do rondla. Podgrzałem, dodałem rum, dodałem mąkę ziemniaczaną, rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zdjąłem z ognia, wymieszałem. Podałem z świeżo pieczoną bagietką.