Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna włoska dojrzewająca polędwica. Połączyłem z sosem morelowym , delikatnie zgrillowałem. , smakowało !
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1436
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231818
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4985
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1436
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231818
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4985
Składniki
Polędwicę pokroiłem na grube plastry. Rozgrzałem grilla, mięso grillowałem tylko kilka minut, aby zachować aromat uzyskany dzięki sezonowaniu w specjalnych warunkach we Włoszech. Polędwicę podałem z sosem morelowym przyrządzonym na bazie rumu. Morele po umyciu pozbawiłem pestek, pokroiłem na mniejsze cząstki. Przełożyłem do małego rondelka, dodałem cukier, sok oraz 2 gałązki świeżego tymianku. Dusiłem do rozparowania moreli – zmiksowałem blenderem. Przełożyłem na sito, przetarłem. Ponownie przelałem do rondla. Podgrzałem, dodałem rum, dodałem mąkę ziemniaczaną, rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zdjąłem z ognia, wymieszałem. Podałem z świeżo pieczoną bagietką.