Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam Wam propozycje na bardzo szybką przystawkę – grillowany camembert z konfiturą z wiśni. Jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu jednak uważam, że zaskoczy nie jednego waszego gościa. Grillowany ser po prostu rozpływa się w ustach a konfitura z wiśni podkręca niepowtarzalny smak.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Przygotowanie naszej pysznej przystawki musimy rozpocząć od zrobienia konfitury z wiśni. Konfiturę można przygotować ze świeżych jak i mrożonych wiśni. Jeżeli używacie świeżych najpierw trzeba je wydrylować a jeżeli mrożonych to rozmrozić Gdy wiśnie mamy przygotowane możemy przełożyć je do garnka i ustawić go na średni ogień. Chwilę gotując dodajemy cukier i dalej gotujemy do momentu połączenia się cukru z sokiem wiśni. Czym dłużej będziemy gotować tym konfitura będzie stawać się gęstsza. Więc to Wy zdecydujcie jak długo będziecie ją gotować. Pamiętajcie, że konfiturę możecie sobie przygotować wcześniej i przed podaniem odrobinę ją podgrzać w tym samym garnku.
Mamy już gotową konfiturę teraz już ostatni krok czyli grillowanie camemberta. Nie używamy żadnej marynaty, nasza przystawka ma być jak najbardziej naturalna. Będziemy wyczuwać czysty smak camemberta i słodko – kwaśniej konfitury z wiśni. Rozgrzewamy patelnie grillową, kładziemy na nią camemberta i pieczemy do momentu aż się zarumieni. Następnie przekręcamy ser na drugą stronę i również pieczemy do zarumienienia. Przekładamy na talerz, na górę sera dodajemy konfiturę i gotowe. Smacznego!!