Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam Wam propozycje na bardzo szybką przystawkę – grillowany camembert z konfiturą z wiśni. Jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu jednak uważam, że zaskoczy nie jednego waszego gościa. Grillowany ser po prostu rozpływa się w ustach a konfitura z wiśni podkręca niepowtarzalny smak.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Przygotowanie naszej pysznej przystawki musimy rozpocząć od zrobienia konfitury z wiśni. Konfiturę można przygotować ze świeżych jak i mrożonych wiśni. Jeżeli używacie świeżych najpierw trzeba je wydrylować a jeżeli mrożonych to rozmrozić Gdy wiśnie mamy przygotowane możemy przełożyć je do garnka i ustawić go na średni ogień. Chwilę gotując dodajemy cukier i dalej gotujemy do momentu połączenia się cukru z sokiem wiśni. Czym dłużej będziemy gotować tym konfitura będzie stawać się gęstsza. Więc to Wy zdecydujcie jak długo będziecie ją gotować. Pamiętajcie, że konfiturę możecie sobie przygotować wcześniej i przed podaniem odrobinę ją podgrzać w tym samym garnku.
Mamy już gotową konfiturę teraz już ostatni krok czyli grillowanie camemberta. Nie używamy żadnej marynaty, nasza przystawka ma być jak najbardziej naturalna. Będziemy wyczuwać czysty smak camemberta i słodko – kwaśniej konfitury z wiśni. Rozgrzewamy patelnie grillową, kładziemy na nią camemberta i pieczemy do momentu aż się zarumieni. Następnie przekręcamy ser na drugą stronę i również pieczemy do zarumienienia. Przekładamy na talerz, na górę sera dodajemy konfiturę i gotowe. Smacznego!!