Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedługo Święta więc czas na przepisy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 990
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12641
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 990
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12641
Składniki
Wykonanie: Groch zalać 3 litrami zimnej wody i odstawić na 2-3 godziny. Następnie gotować w tej samej wodzie z pieprzem, solą i majerankiem do smaku. Gdy groch będzie w miarę miękki, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, masło, doprawić w razie potrzeby i ugotować do miękkości. Śledzie pokroić na kawałki, dodać do zupy, nie gotować. Po 10 minutach rozlać zupę na talerze.