Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na deser.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2737
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2737
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Składniki
Gruszki obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne. 2 szklanki wody zagotować z 10 dag cukru, dodać sok z cytryny. Włożyć gruszki, gotować ok. 3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową. Żółtka utrzeć u cukrem pudrem i waniliowym. Mleko zagotować. Do żółtek powoli dolewać gorące mleko, szybko ubijając trzepaczką aż masa ostygnie. Ułożyć owoce na talerzach, polać sosem.