Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na deser.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Gruszki obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne. 2 szklanki wody zagotować z 10 dag cukru, dodać sok z cytryny. Włożyć gruszki, gotować ok. 3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową. Żółtka utrzeć u cukrem pudrem i waniliowym. Mleko zagotować. Do żółtek powoli dolewać gorące mleko, szybko ubijając trzepaczką aż masa ostygnie. Ułożyć owoce na talerzach, polać sosem.