Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki to świetny dodatek do zupy krem, lub sałatek. Nie musicie kupować grzanek w sklepie, bo szybko i prosto zrobicie je w domu. Moje grzanki są typowo swojskie, bo zrobione ze swojskiego chleba. Do grzanek możecie wykorzystać nieświeże pieczywo, w ten sposób nic się nie zmarnuje. Możecie użyć dowolnych ziół. Ja najbardziej lubię oregano i tymianek. Grzanki możecie przechowywać nawet do dwóch tygodni, zamknięte w szczelnym pojemniku.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 504
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 287
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1479
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 504
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 287
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1479
Składniki
Chleb pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Posypać przyprawami i skropić oliwą. Wymieszać.
Tak przygotowane pieczywo rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 10 minut.
Grzanki przechowywać w szczelnym pojemniku.