Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska z wykorzystaniem ciast francuskiego. Polecam bo możemy jeść je na gorąco lub zrobić i odgrzewać w terminie późniejszym.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 207
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 87
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 207
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 87
Składniki
Ser mozzarella rozcinamy na 4 plastry.
Pomidor również dzielimy na 4 części
Na kratce kładziemy papier do pieczenia i smarujemy oliwą. Kładziemy plastry sera i na niego plastry pomidora. Solimy i pieprzymy.
Dodajemy na wierzch listki bazylii.
Na koniec posypujemy całość parmezanem startym na dużych oczkach.
Na przygotowany środek kładziemy kwadraty z ciasta francuskiego, nakłuwamy widelcem i smarujemy z wierzchu np. wodą.
Piekarnik nagrzewamy do 200 st C góra/dół i pieczemy około 20-25 minut do zarumienienia.
Po wyjęciu z pieca odrywamy od papieru i odwracamy na drugą stronę przygotowane tosty.
Możemy polać ulubionym sosem, ale ja tego nie robię bo one są w samym sobie bardzo pyszne. Posypuję tylko jeszcze raz startym parmezanem. Polecam i życzę smacznego.