Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita alternatywa dla zwykłych kanapek czyli chrupiące i aromatyczne grzanki z leśnymi grzybami i żółtym serem to prosty i szybki sposób na pyszne śniadanie, kolację lub wyjątkowo atrakcyjną dla kubków smakowych przekąskę.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 46
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37715
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3693
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 46
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37715
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3693
Składniki
Oczyszczone szybko opłukane i osuszone grzyby kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła przesmażamy posiekaną cebulkę oraz grzyby. Wszystko smażymy około 4- 5 minut od czasu do czasu mieszając tak aby grzyby pozostały jędrne. Grzybowy farsz doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem a pod koniec smażenia wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy kromki chleba, lekko skrapiamy je oliwą z oliwek, po czym na każdą kromkę nakładamy porcję grzybowego farszu a na grzybach kładziemy po plasterku żółtego sera. Grzanki zapiekamy w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku około 4-5 minut, aż ser się roztopi a grzanki będą chrupiące.