Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita alternatywa dla zwykłych kanapek czyli chrupiące i aromatyczne grzanki z leśnymi grzybami i żółtym serem to prosty i szybki sposób na pyszne śniadanie, kolację lub wyjątkowo atrakcyjną dla kubków smakowych przekąskę.
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 5
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 819
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 42
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 91
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 5
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 819
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 42
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 91
Składniki
Oczyszczone szybko opłukane i osuszone grzyby kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła przesmażamy posiekaną cebulkę oraz grzyby. Wszystko smażymy około 4- 5 minut od czasu do czasu mieszając tak aby grzyby pozostały jędrne. Grzybowy farsz doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem a pod koniec smażenia wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy kromki chleba, lekko skrapiamy je oliwą z oliwek, po czym na każdą kromkę nakładamy porcję grzybowego farszu a na grzybach kładziemy po plasterku żółtego sera. Grzanki zapiekamy w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku około 4-5 minut, aż ser się roztopi a grzanki będą chrupiące.