Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki przygotowałam na niedzielne śniadanie, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne . Grzanki takie to fajna przekąska na imprezę karnawałową i nie tylko. Polecam
blaszka, nóż, patelnia, garnuszek, widelec, łyżka,
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 86
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 182
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 86
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 182
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Pieczarki oczyścić , opłukać i odsączyć , następnie pokroić w plastry dodać obraną pokrojoną w większą kostkę cebulę dodać 2 łyżki margaryny i dusić do miękkości. Gdy pieczarki miękkie dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować zaciągnąć jajkiem. Całość doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Bułkę pokroić w trochę grubsze kromki, każdą posmarować z obydwu stron pozostałą margaryną, ułożyć na blasze i zapiec. Następnie na każdej ułożyć porcje masy pieczarkowej kawałek plasterka sera żółtego. Włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut. Gotowe grzanki obficie posypać posiekana natką pietruszki. Można polać keczupem. Smacznego.
Grzanki gotowe do zapiekania.
Grzanki po zapieczeniu.
Grzanki gotowe do podania.