Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki przygotowałam na niedzielne śniadanie, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne . Grzanki takie to fajna przekąska na imprezę karnawałową i nie tylko. Polecam
blaszka, nóż, patelnia, garnuszek, widelec, łyżka,
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 451
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 39
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 451
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 39
Składniki
Pieczarki oczyścić , opłukać i odsączyć , następnie pokroić w plastry dodać obraną pokrojoną w większą kostkę cebulę dodać 2 łyżki margaryny i dusić do miękkości. Gdy pieczarki miękkie dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować zaciągnąć jajkiem. Całość doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Bułkę pokroić w trochę grubsze kromki, każdą posmarować z obydwu stron pozostałą margaryną, ułożyć na blasze i zapiec. Następnie na każdej ułożyć porcje masy pieczarkowej kawałek plasterka sera żółtego. Włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut. Gotowe grzanki obficie posypać posiekana natką pietruszki. Można polać keczupem. Smacznego.
Grzanki gotowe do zapiekania.
Grzanki po zapieczeniu.
Grzanki gotowe do podania.