Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące grzanki z salami i mozzarellą.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 234
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 234
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Składniki
Na początek przygotowuje masło czosnkowe (można też użyć zwykłego masła lub gotowego masła czosnkowego lub ziołowego). Do miękkiego masła dodaje czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szczyptę soli. Dokładnie mieszamy aby czosnek dobrze połączył się z masłem. Pieczywo (u mnie jest bagietka) ale można użyć dowolnego pieczywa, może to być też pieczywo lekko czerstwe. Każdą kromkę smaruje masłem i układami na niej salami (można też użyć dowolnej ulubionej szynki) oraz mozzarellę. Wszystko posypuje tartym żółtym serem.
Grzanki pieczemy w temperaturze 190 stopni ok 10-15 minut. Jeżeli mamy kromki pieczywa cieńsze to możemy piec krócej aby pieczywo zbytnio się nie spiekło.