Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące grzanki z salami i mozzarellą.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33238
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33238
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Składniki
Na początek przygotowuje masło czosnkowe (można też użyć zwykłego masła lub gotowego masła czosnkowego lub ziołowego). Do miękkiego masła dodaje czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szczyptę soli. Dokładnie mieszamy aby czosnek dobrze połączył się z masłem. Pieczywo (u mnie jest bagietka) ale można użyć dowolnego pieczywa, może to być też pieczywo lekko czerstwe. Każdą kromkę smaruje masłem i układami na niej salami (można też użyć dowolnej ulubionej szynki) oraz mozzarellę. Wszystko posypuje tartym żółtym serem.
Grzanki pieczemy w temperaturze 190 stopni ok 10-15 minut. Jeżeli mamy kromki pieczywa cieńsze to możemy piec krócej aby pieczywo zbytnio się nie spiekło.