Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla wszystkich dbających o linię. O tej porze roku mamy mnóstwo warzyw, które warto wykorzystywać w kuchni, między innymi pojawia się pyszna kalarepa. Dlatego dzisiaj proponuję Wam jarski, lekki gulasz z kalarepki i cukinii. Sprawdzi się doskonale jako delikatna kolacja czy ciepła przekąska.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14855
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2882
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3424
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14855
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2882
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3424
Składniki
Kalarepę i cukinie obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy bulionem. Gotujemy około 10 minut. Po tym czasie warzywa powinny być nie za twarde i nie za miękkie. Dodajemy posiekany koperek, przyprawy. Całość delikatnie mieszamy i dusimy jeszcze 2- 3 minuty pod przykryciem. Gulasz podajemy z kleksem serka homogenizowanego i połówką jajka. Uwaga: Z podanych proporcji uzyskamy 3- 4 porcje gulaszu warzywnego.
Smacznego.