Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla wszystkich dbających o linię. O tej porze roku mamy mnóstwo warzyw, które warto wykorzystywać w kuchni, między innymi pojawia się pyszna kalarepa. Dlatego dzisiaj proponuję Wam jarski, lekki gulasz z kalarepki i cukinii. Sprawdzi się doskonale jako delikatna kolacja czy ciepła przekąska.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 332
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 93
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 332
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 93
Składniki
Kalarepę i cukinie obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy bulionem. Gotujemy około 10 minut. Po tym czasie warzywa powinny być nie za twarde i nie za miękkie. Dodajemy posiekany koperek, przyprawy. Całość delikatnie mieszamy i dusimy jeszcze 2- 3 minuty pod przykryciem. Gulasz podajemy z kleksem serka homogenizowanego i połówką jajka. Uwaga: Z podanych proporcji uzyskamy 3- 4 porcje gulaszu warzywnego.
Smacznego.