Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla wszystkich dbających o linię. O tej porze roku mamy mnóstwo warzyw, które warto wykorzystywać w kuchni, między innymi pojawia się pyszna kalarepa. Dlatego dzisiaj proponuję Wam jarski, lekki gulasz z kalarepki i cukinii. Sprawdzi się doskonale jako delikatna kolacja czy ciepła przekąska.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Kalarepę i cukinie obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy bulionem. Gotujemy około 10 minut. Po tym czasie warzywa powinny być nie za twarde i nie za miękkie. Dodajemy posiekany koperek, przyprawy. Całość delikatnie mieszamy i dusimy jeszcze 2- 3 minuty pod przykryciem. Gulasz podajemy z kleksem serka homogenizowanego i połówką jajka. Uwaga: Z podanych proporcji uzyskamy 3- 4 porcje gulaszu warzywnego.
Smacznego.